Side 1 av 1

Legge inn bilder

Lagt inn: 04 nov 2007, 19:08
av ingos
Hei,
Jeg sliter med å legge inn fra Macèn og lurte på om noen kunne forklare meg dette?


Ingar:-)

Lagt inn: 04 nov 2007, 19:26
av Are
Et eller annet sted på forumet finnes en veiledning til å gjøre det, men jeg kan prøve å hjelpe deg selvom min web-kunnskap er på et minimum.

Først av alt trenger du et sted på nettet der du kan legge bildene. Dette kan være f.eks. photobucket

Når du så skal legge bilder inn i et innlegg må du ved hjelp av HTML-koder henvise til bildet du har liggende et annet sted på nettet. Når du er på siden der du skriver et innlegg vil du se en rad med ruter over tekstboksen. Nest lengst til høyre finner du en rute som heter "Img". Dette er ruta du bruker til å henvise itl bilder. Evt. har photobucket (som jeg bruker) en egen funksjon som gjør at du kan klikke på en funksjon ved siden av bildet som gjør at du kopierer alt ferdig, så er det barer å lime det inn (eple + v) inn i innlegget ditt.i

For å se hvordan andre har lagt ut bilder, kan du trykke på knappen som heter "siter" til venstre i et innlegg. Det er en fin måte å se kodene som blir brukt. Har funka for meg i alle fall.

Prøv deg fram. Er du usikker på om det funker, kan du prøve å skrive et innlegg med ofrskjellige koder for deretter å trykke "forhåndsvisnning". Da vil du se om det går som det skal eller om det bare vises en haug med rare koder.

Håper dette var til hjelp.

Lagt inn: 04 nov 2007, 19:30
av ingos
Takk for tipset. Dette virker litt tung vindt, siden man ikke last direkte opp fra Macèn. Men det er sikkert bare en annen måte å gjør det på, som ikke jeg har prøvd på før.

Lagt inn: 04 nov 2007, 19:47
av Lurz
Har ikke noe med macken å gjøre. (Så lenge forumet virker) Du må legge bildet et eller annet sted på internet der det er tilgjenglige.
Så skriver du innlegg som vanlig. Når du vil sette inn bildet klikker du på "Img" taggen over skrivevinduet, fulgt av adressen til der bildet ligger, fx: (http://www.et-stedt-på.net/bildetmitt.jpg), og så img-slutt-tag. Skal bli seende ut noe sånn som dette:med bildeadressen mellom de to "Img" taggene. (men jeg kan ikke skrive det der for da vises bare et bilde :? )
Husk å redusere bildestørrelsen før du laster opp, ikke mer enn 600 pixsler breit.

Du kan ikke laste direkte opp fra pc heller om det er en trøst :) Det har med forumet å gjøre.

Lagt inn: 04 nov 2007, 19:50
av ingos
Skjønte at du ikke fikk laste opp bilder direkte fra Macèn, synd. Jeg får lage meg en photobucket og ta alt derfra:-)

Takk for mange gode råd.

Lagt inn: 04 nov 2007, 23:02
av GreenMan
Ellers så skal de finnes svar på de meste her: http://bueforum.no/faq.php

Lagt inn: 04 nov 2007, 23:09
av ingos
AHA, den var good:-) Jeg får lete mere rundt på forumet og bli bedre kjent.